SVETOVANJE ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

Vedno več je otrok in mladostnikov, ki se v sodobnem svetu ne počutijo SPREJETE, imajo nizko SAMOPODOBO in šibko SAMOZAVEST.


Pogosto imajo občutek, da niso VIDENISLIŠANI ali pravilno OVREDNOTENI. Počutijo se SPREGLEDANI in NEPOMEMBNI.

 

Sčasoma se lahko to prične IZKAZOVATI TUDI KLINIČNO kot:

 • različne oblike anksioznosti
 • panični napadi
 • otožnost
 • šibka motivacija za učno delo
 • strah pred ocenjevanjem
 • socialna fobija
 • motnje hranjenja
 • samopoškodovalno vedenje itd.

.

Otrokom in mladostnikom omogočimo, da (ponovno) uvidijo lastno vrednost, pridobijo na samozavedanju in samozavesti.

 

.

1. SVETOVANJE ZA OTROKE

Poteka PREKO IGRE, saj lahko na ta način otrok izrazi tudi doživljanja, ki jih ne ve ubesediti ali drugače interpretirati.

 

Med svetovanji tako ustvarjamo, rišemo, pojemo, plešemo, se igramo z različnimi materiali ipd., vseskozi pa teče sproščen, ciljno usmerjen pogovor z otrokom.

Otrok tako zmore biti sam in se z veseljem vrača, saj je terapevtska igra usklajena na njegove potrebe. 
 

.

2. SVETOVANJE ZA MLADOSTNIKE

Večinoma poteka preko POGOVORNEGA SVETOVANJA, h kateremu pridružimo tudi sprostitvene tehnike, različne načine izražanja in spodbude za delo doma

 

Mladostniki sami narekujejo tempo transformacije, ki je za njih sprejemljiv. Pričnejo se počutiti prijetneje in lahkotneje v svojem telesu, izboljšajo se tudi odnosi in zato radi nadaljujejo.

MENITE, DA BI BILO KAJ TAKEGA VAŠEMU OTROKU ALI MLADOSTNIKU V KORIST?

IMATE OBČUTEK, DA VAŠ OTROK ALI MLADOSTNIK NI (VEČ) VESEL, RADOSTEN IN ZADOVOLJEN, DA GA NEKAJ TEŽI ŽE DLJE ČASA?
ali 
IMA TEŽAVE,  KI SE KAŽEJO KOT SPREMENJENO VEDENJE, ZAPIRANJE VASE IN DISTANCIRANJE V ODNOSIH?
 
 • MAMICA S HČERKO

  V razvojnem centru Papilio sva se s hčerko zelo dobro počutili.

  Celostno so se posvetili raznim področjem otrokovega razvoja, odnos je bil PROFESIONALEN in dobili sva ogromno zelo KORISTNIH MNENJ IN NASVETOV.

  Hvala!

 • IZKUŠNJA MLADOSTNICE, KI HODI NA SVETOVANJA

  V Papilio center sem pričela obiskovati zaradi priporočila doktorice, ki je menila da mi bo pomagalo.

  Že ob prvem srečanju sem začutila TOPLOTO in ZAUPANJE. Srečanja so mi zelo sproščena ter zabavna. Spoznavam nove metode sproščanja ter preoblikovanja duševnega jaza. Srečanja so vključevala razne telesne ter miselne aktivnosti. Je ZANIMIV NAČIN SPOZNAVANJA SAMEGA SEBE ter povezovanja s samim sabo.
  Veliko bolj ZAUPAM V SVOJO INTUICIJO ter svoje SPOSOBNOSTI, zelo mi pomaga pri odpravljanju težav v svoji zvezi ter v vseh razmerjih v mojem življenju, od družine do novih prijateljev.
  Na ta način sem spoznala, da ni vsega konec takoj, ko nekaj propade. Ampak je to razlog za boljše priložnosti ter IZBOLJŠAVE SAMEGA SEBE.
 • DRUŽINA Z OTROKOM S TEŽAVAMI V RAZVOJU

  K vam smo prišli po DRUGO MNENJE, saj se nam je zdelo da prvo mnenje ni v skladu z dejanskim stanjem.

  Bili smo zelo zadovoljni, saj smo pri vas dobili potrditev naših domnev. Počutili smo se dobro, vzdušje je SPROŠČENO, STROKOVNOST pa na visokem nivoju.

  Tudi odziv na sporočila in klice je hiter, termin smo dobili že naslednji dan, prav tako pa smo dobili tudi NAKNADNE DODATNE ODGOVORE na vprašanja po mailu.
 • ŠE ENA MAMICA S SVOJO SRČICO

  Moja punčka je bila DOBRO PREGLEDANA, ocenjena in tudi vaje so bile dobro razložene/ pokazane za doma.

  Pregled je potekal počasi BREZ KAKŠNEGA KOLI HITENJA.

 • MAMICA, KI RASTE

  V PAPILIO sem prišla ČISTO PO NAKLJUČJU in sicer sem iskala pomoč za svojega otroka.

  Po uspešno končanih terapijah pri svojem otroku, sem se znašla v krogu prijaznih ljudi, strokovnjakov na svojem področju in uvidela sem možnost, da tudi sama zase naredim korak naprej in ZAČNEM DELATI NA SEBI.
  Vsa ta leta, od kar sem mama, partnerka, zaposlena in gospodinja sem pozabila na sebe. Tako sem se znašla v ZAČARANEM KROGU nenehnih glavobolov, stisk, stresa, frustracij, anksioznosti, utrujenosti in še marsikatere nevšečnosti. V PAPILIO centru sem našla zatočišče vseh svojih problemov, ki so se leta in leta nalagali globoko v meni in mi pustili marsikatero posledico, kar se je IZRAŽALO SKOZI MOJE FIZIČNO IN MENTALNO TELO.

  Začela sem delati na sebi in v moje življenje so začele prihajati POZITIVNE SPREMEMBE. Začela sem odkrivati delčke sebe, katere do sedaj sploh nisem poznala in podala sem se v NOV SVET SEBE. Življenje sem začela zajemati lahkotnejše in nič mi več ni bilo težko.

  Svetovanja v PAPILIO centru PRIPOROČAM VSEM, ki se znajdejo v podobni situaciji kot sem se sama, ko ne vidiš nobenega pametnega izhoda iz situacije, ki te obkroža.

  Hvaležna sem, da sem SPOZNALA ZDRAVNICO VALENTINO, ki je dala mojemu in otrokovemu življenju nov pomen in priložnost odkrivanja nečesa novega. Hvala ti Valentina, prava strokovnjakinja na svojem področju si in v tako kratkem času si me naučila toliko življenjskih stvari, do katerih sama nikoli ne bi prišla.

Video