KAKO SE JE ZAČELO?

IDEJA O CENTRU, kjer bi spodbujali CELOSTNI RAZVOJ OTROK in ob tem KREPILI STARŠEVSKE KOMPETENCE, se mi je porodila med kliničnim delom v Razvojni ambulanti, kjer sem kot specialistka delala tako z otroki kot tudi z njihovimi starši.

 • Opažala sem, da starši pogosto nimajo uvida kako pomembna je njihova zavestna podpora za otrokov razvoj in njegovo nadaljnje življenje.
 • Ali si želijo ponuditi otroku podporo pa nimajo dovolj znanja, veščin ali kvalitetnih informacij kako to otroku nuditi.
 • Nekateri starši pa ob obilici vseh zahtev sodobnega časa enostavno tega ne zmorejo.
 

  ŽELELA SEM, da bi OTROCI dobili možnost URESNIČITI ČIM VEČ SVOJEGA POTENCIALA, OPOLNOMOČENI IN ZAVEDNI STARŠI pa bi jih pri tem opremljeni z ZNANJEM in VEŠČINAMI, lahko podprli.

  Sodobni način življenja otroke mnogokrat prikrajša za PRIMARNO PRIDOBIVANJE IZKUŠENJ preko opazovanja in posnemanja staršev. Otroci ne pridobijo zadostnega števila SENZORNIH IN GIBALNIH IZKUŠENJ, imajo premalo SOCIALNIH INTERAKCIJ ali spodbud za razvijanje komunikacije. Če k temu dodamo uporabo ELEKTRONSKIH ZASLONOV v zgodnjem otroštvu, je škoda še toliko večja. IGRA, kot osnovna otrokova metoda učenja, bi morala imeti pomembno vlogo pri vzgoji vsakega otroka. Druženje otrok brez staršev postaja čedalje redkejše, tudi zaradi otrokove varnosti in tako otrok ne uspe razvijati OBČUTKA ODGOVORNOSTI, ne pridobi lastnih izkušenj, ki so zelo pomembne za psihološki in čustveni razvoj vsakega posameznika. 

   

   

  NAŠE MOŽNOSTI ZA VAS:

  Programi se pričnejo kot priprava na rojstvo otroka in ustvarjanje družine.
  • POSTALA BOVA STARŠA
   V nadaljevanju so usmerjeni na zdrav razvoj dojenčka, malčka in šolarja.
  • PEDIATRIČNI RAZVOJNI PREGLED
  • METULJČKI
  • MIGECI
  Če se otrok rodi s težavami ali se te opažajo kasneje tekom vrtca ali šolanja, potrebuje terapevtsko obravnavo.
  • NEVRO - FIZIOTERAPIJA
  • BOWNOVA TERAPIJA
  • SPECIALNO PEDAGOŠKA TERAPIJA
  Če opažamo pri otroku stisko oziroma čustvene ali vedenjske težave, mu je potrebno ponuditi pomoč.
  • SVETOVANJE ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE
  Spodbujanje otrokove avtonomnosti poteka v okviru skupinskih delavnic za otroke.
  • DELAVNICE ZA OTROKE
  Za zdravje in izpopolnjeno življenje vsakega otroka je najpomembnejša njegova družina, zato dajemo velik poudarek osebnostni rasti staršev. 
  • ŠIRJENJE MOŽNOSTI ZA ODRASLE


      

      

      NAŠE VREDNOTE:

      

      

     NAŠA VIZIJA:

     • Ustvariti visoko kakovostne programe za spodbujanje rasti in razvoja otrok ter staršev.
     • Delovati v dobro otrok in staršev ter izboljšati kvaliteto družinskega življenja.
     • Pridobiti k sodelovanju še več srčnih strokovnjakov.
     • Postati prepoznavni center za krepitev celostnega razvoja otrok in staršev v Sloveniji.
     • MAMICA S HČERKO

      V razvojnem centru Papilio sva se s hčerko zelo dobro počutili.

      Celostno so se posvetili raznim področjem otrokovega razvoja, odnos je bil PROFESIONALEN in dobili sva ogromno zelo KORISTNIH MNENJ IN NASVETOV.

      Hvala!

     • IZKUŠNJA MLADOSTNICE, KI HODI NA SVETOVANJA

      V Papilio center sem pričela obiskovati zaradi priporočila doktorice, ki je menila da mi bo pomagalo.

      Že ob prvem srečanju sem začutila TOPLOTO in ZAUPANJE. Srečanja so mi zelo sproščena ter zabavna. Spoznavam nove metode sproščanja ter preoblikovanja duševnega jaza. Srečanja so vključevala razne telesne ter miselne aktivnosti. Je ZANIMIV NAČIN SPOZNAVANJA SAMEGA SEBE ter povezovanja s samim sabo.
      Veliko bolj ZAUPAM V SVOJO INTUICIJO ter svoje SPOSOBNOSTI, zelo mi pomaga pri odpravljanju težav v svoji zvezi ter v vseh razmerjih v mojem življenju, od družine do novih prijateljev.
      Na ta način sem spoznala, da ni vsega konec takoj, ko nekaj propade. Ampak je to razlog za boljše priložnosti ter IZBOLJŠAVE SAMEGA SEBE.
     • DRUŽINA Z OTROKOM S TEŽAVAMI V RAZVOJU

      K vam smo prišli po DRUGO MNENJE, saj se nam je zdelo da prvo mnenje ni v skladu z dejanskim stanjem.

      Bili smo zelo zadovoljni, saj smo pri vas dobili potrditev naših domnev. Počutili smo se dobro, vzdušje je SPROŠČENO, STROKOVNOST pa na visokem nivoju.

      Tudi odziv na sporočila in klice je hiter, termin smo dobili že naslednji dan, prav tako pa smo dobili tudi NAKNADNE DODATNE ODGOVORE na vprašanja po mailu.
     • ŠE ENA MAMICA S SVOJO SRČICO

      Moja punčka je bila DOBRO PREGLEDANA, ocenjena in tudi vaje so bile dobro razložene/ pokazane za doma.

      Pregled je potekal počasi BREZ KAKŠNEGA KOLI HITENJA.

     • MAMICA, KI RASTE

      V PAPILIO sem prišla ČISTO PO NAKLJUČJU in sicer sem iskala pomoč za svojega otroka.

      Po uspešno končanih terapijah pri svojem otroku, sem se znašla v krogu prijaznih ljudi, strokovnjakov na svojem področju in uvidela sem možnost, da tudi sama zase naredim korak naprej in ZAČNEM DELATI NA SEBI.
      Vsa ta leta, od kar sem mama, partnerka, zaposlena in gospodinja sem pozabila na sebe. Tako sem se znašla v ZAČARANEM KROGU nenehnih glavobolov, stisk, stresa, frustracij, anksioznosti, utrujenosti in še marsikatere nevšečnosti. V PAPILIO centru sem našla zatočišče vseh svojih problemov, ki so se leta in leta nalagali globoko v meni in mi pustili marsikatero posledico, kar se je IZRAŽALO SKOZI MOJE FIZIČNO IN MENTALNO TELO.

      Začela sem delati na sebi in v moje življenje so začele prihajati POZITIVNE SPREMEMBE. Začela sem odkrivati delčke sebe, katere do sedaj sploh nisem poznala in podala sem se v NOV SVET SEBE. Življenje sem začela zajemati lahkotnejše in nič mi več ni bilo težko.

      Svetovanja v PAPILIO centru PRIPOROČAM VSEM, ki se znajdejo v podobni situaciji kot sem se sama, ko ne vidiš nobenega pametnega izhoda iz situacije, ki te obkroža.

      Hvaležna sem, da sem SPOZNALA ZDRAVNICO VALENTINO, ki je dala mojemu in otrokovemu življenju nov pomen in priložnost odkrivanja nečesa novega. Hvala ti Valentina, prava strokovnjakinja na svojem področju si in v tako kratkem času si me naučila toliko življenjskih stvari, do katerih sama nikoli ne bi prišla.

     Video